Waarom is inpakken zo leuk?

kado inpakken

Geven is iets moois, maar laten we het nog mooier maken! Een mooi ingepakt kado maakt het geven natuurlijk alleen maar leuker.

Bij het inpakken van een kadootje kun je helemaal los gaan met al je creativiteit: niet alleen leuk voor jou, maar ook heel leuk voor degene die het ontvangt. Naast dat het gewoon al heel leuk is om een kado te geven, hebben we hieronder voor jullie op een rijtje gezet wat voor effect een mooie verpakking kan hebben op de gever én ontvanger van het kado.

  • Als je ontzettend je best doet op het inpakken van het kado, verhoogt dit de voorpret van het geven. Dat klinkt misschien alsof het iets kleins is, maar uit onderzoek is gebleken dat voorpret veel geluk op kan leveren en dat mensen die voorpret ervaren ook een positiever toekomstbeeld hebben.
  • Wanneer je veel aandacht besteed aan het mooi inpakken van het kado, straalt dit zorg en aandacht uit en laat het zien dat je waardering hebt voor degene aan wie je het kadootje geeft. Jij bent dus niet de enige die gelukkig wordt van alle inpak-voorpret; een mooi ingepakt kado maakt de ontvanger ook gelukkig.
  • Een kado is altijd een leuke verrassing en wie is daar nu niet dol op? Wie verrast wordt activeert het pleziercentrum in het brein dat werkt als dopamine. Dopamine is een stofje dat ervoor zorgt dat we ons gelukkig voelen.
  • Niet alleen inpakken en verrast worden zorgen voor geluk, geluk is namelijk ook heel besmettelijk. Anderen gelukkig zien, maakt gelukkig.
  • Het geven van een mooi ingepakt kado creëert een mooie herinnering, voor de gever én de ontvanger.
  • Kadootjes geven is een eeuwenoude traditie en tradities geven ons een goed gevoel. Niet alleen omdat tradities van generatie op generatie worden overgedragen, maar vooral omdat ze ons het gevoel geven dat we onderdeel zijn van een groter geheel: van een groep mensen die dezelfde rituelen en codes deelt. Meedoen aan tradities geeft ons dus het gevoel dat we niet alleen zijn en dat gevoel geef je toch het liefst aan iedereen?

De volgende keer dat jij een kado geeft, trek je dus alle linten, stickers, glitters en je mooiste pakpapier uit de kast voor een prachtig ingepakt kado.

Maar wat pak je dan in? Nou, bijvoorbeeld dit kalligrafeerpakket: een leuk doe-kado om te geven, maar ook perfect om jouw kado een special touch te geven.

 

Bron: Fabulous by Douglas