Hoe word je beter in het geven van kado’s?

nadenken kado ballonnen

Je moet bedenken welk kado je meebrengt op ziekenbezoek overmorgen, maar het lijkt maar niet te lukken om met een perfect kado te verzinnen. Hoe wordt je hier nou beter in? En als je denkt dat iemand niet zo blij is met wat je uitgekozen hebt, hoe zorg je dan dat dit de volgende keer wel zo is? Met behulp van Wendy geven we 10 tips om je kado-geef-skills te verbeten.

1. Een nuttig kado is niet top
Ben altijd voorzichtig met het geven van nuttige cadeaus. Niemand wordt blij van een geheven vingertje, ook niet als er een mooie strik omheen zit. Iemand zie ziek is, zit heus niet te wachten op het zoveelste pak tissues of stapeltje extra warme sokken. Jij wordt zelf toch ook niet blij van een pak servetten of een bus deodorant?

2. Maak het persoonlijk
Maak je kado persoonlijk door er een verhaal aan vast te knopen, vertel waarom je nou juist dit kado hebt gekozen. Een persoonlijke reden maakt een kado bijzonder en een stukje meer waardevol.

3. Duurzaam
Een kadootje hoeft niet duur te zijn, maar wel duurzaam. Zorg dat je iets geeft dat niet binnen een dag kapot gaat. De ergernis die dan ontstaat kan afstralen op de gever en dat wil je natuurlijk niet…

4. Do It Yourself
Je hoeft geen honderden euro’s uit te geven aan een spiksplinternieuw kado. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een vintage of zelfgemaakt kado. Een zelfgemaakt kado is sowieso persoonlijk en geeft aan dat je meer moeite het gedaan om het juiste kado te vinden. Brei bijvoorbeeld een mooie warme sjaal of bak een lekker taartje.

5. De envelop
De envelop is in sommige gevallen echt een no-go. Het is onpersoonlijk en praktisch, iets waar je dus vooral niet op ziekenbezoek mee moet verschijnen. Aan geld houdt de ontvanger niet echt een warm gevoel over, terwijl hij/zij dat wel zal hebben bij een door jou persoonlijk uitgezocht kadootje.

6. Bloemen
Bloemen zijn altijd goed zou je zeggen. Maar elke bloem heeft haar eigen betekenis, dus let daar zeker even op bij het samenstellen van een mooi bosje!

7. Opgepast: hobby’s
Is je zieke vriendin gek op Jan Smit? Kom dan niet aanzetten met een cd van deze Volendamse zanger. Mensen hebben vaak al veel (of zelfs alles) van wat er met hun hobby’s en interesses te maken heeft. Wil je toch iets geven wat hier bij aansluit? Check dan even bij je vriendin of je haar blij maakt met zoiets.

8. Herinneringen
Kun je echt geen kado bedenken? Een ervaring zorgt vaker voor een mooiere herinnering dan een kado. Nu kun je iemand die ziek is misschien niet zo makkelijk meenemen om te gaan karten of ballonvaren, maar je kunt hier creatief mee zijn. Regel bijvoorbeeld zelf een verwendagje met gezichtsmaskertjes, nagels lakken en voetmassages of houd een filmavondje met vriendinnen in het ziekenhuis.

9. Een uniek kado
Je kado wordt nog persoonlijker als het kado uniek is. Dat kan bijvoorbeeld door het zelf te maken, een kado te personaliseren, of door op zoek te gaan naar een crea bea die haar handgemaakte spulletjes verkoopt.

10. Geef iets goeds
Denk ook eens aan een goed doel. Is jouw vriendin een dierenvriend? Adopteer dan bijvoorbeeld een olifant bij het Wereld Natuur Fonds voor haar. Of is je nichtje erg begaan met kinderen? Doneer dan namens haar een mooi bedrag aan een stichting zoals Kinderdroomwens.

Hopelijk lukt het je met deze tips de volgende keer het perfecte kado te vinden!