Een fruitmand klinkt zo ouderwets, wat zijn de alternatieven?

fruitmand

Het klassieke beterschapskado: de fruitmand. Iedereen kent ze wel, die rieten manden vol met vitaminerijke vruchten en andere versnaperingen die moeten helpen om op krachten te komen. Maar zo’n fruitmand is daardoor niet meer zo origineel. Wij geven je daarom tips voor een waardige, hippe, vervanger van deze klassieker.

1. De vriendinnenmand
Een fruitmand met een twist. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je neemt dezelfde rieten mand die je vroeger ook zou gebruiken, maar vult hem nu niet met fruit, maar met dingen die je aan jouw vriendin, zus, broer of buurman doen denken of die hij of zij gewoon leuk vindt. Denk aan een grappige film (lachen is gezond), de lekkerste chocolade, een notitieboek om fijne en nare gedachten, een heerlijke bodylotion, een leuk eenpersoons spelletje om de dagen in bed wat dragelijker te maken of natuurlijk ons Vriendenboek voor ziekenbezoek.

2. Wellnessdagje
Dit kun je thuis organiseren met frisse zelfgemaakte maskertjes, maar jullie kunnen je ook samen in de watten laten leggen in een spa.

3. Een mandje afleiding
Natuurlijk biedt de vriendinnenmand of een wellnessdagje afleiding. Maar met een mandje vol met afleiding breng je dit naar een hoger niveau. Ook in deze mand kun je films en spelletjes stoppen. Maar kleine projectjes als bijvoorbeeld een haakpakket of invulboek zijn hier ook een mooie toevoeging. Een ander leuk idee is het toevoegen van tijdschriften, voor degenen die graag lezen is dit een welkom kado en bovendien is een tijdschrift iets laagdrempeliger dan een dik leesboek, zeker als er niet veel energie en tijd is om lang op een tekst te concentreren.

4. Ga erop uit
Natuurlijk verwacht je niet dat je zieke dierbare de energie heeft om een dagje te gaan shoppen, maar je kunt ook samen iets rustgevens gaan doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een mooie boswandeling (desnoods met een rolstoel) en schuif tussendoor gezellig samen aan een tafel voor een kopje thee. De frisse buitenlucht zal jullie beiden goed doen.

5. De theemand
Een zieke krijgt niet altijd zoveel bezoek als hij of zij zou willen, jij kunt daar een handje bij helpen met dit leuke en creatieve kado. Het is het perfecte kado voor theeleuten. Je vult een mand met verschillende soorten (kruiden)thee, koekjes en bijvoorbeeld van die leuke stokjes met kandijsuiker. Zo staat er altijd iets klaar voor het bezoek en kunnen jullie samen vast een begin maken met het opeten en -drinken van deze lekkernijen.

We hopen dat je iets hebt aan onze tips! Mocht je nog meer inspiratie nodig hebben, kijk dan gerust even rond tussen de andere kado ideeën op onze website.