Wat zijn ‘cadeautjes van het levenʼ?

cadeautjes van het leven

Onze website staat vol met allerlei originele kado’s die geschikt zijn om te geven aan een zieke vriendin, tante of buurman. Kadootjes om te knutselen, om in te lezen of met een sfeer verhogend effect rondom bed. Hoe leuk deze spulletjes ook zijn, cadeautjes van het leven zijn minstens zo fijn  om te geven én te krijgen…

Anna-Eva heeft longkanker en blogt over de dingen die zij tegenkomt tijdens haar ziekte. Zo ook deze week. Afgelopen maandag schreef ze over haar verjaardagsallergie en waar deze vandaan komt. Ze vertelt ons hoe ze niet houdt van de uitwisseling van kado’s die vaak plaats vindt op zulke feestelijke avonden, maar dat ze meer houdt van de ‘cadeautjes van het leven’. Een term die een van haar beste vriendinnen haar aan de hand deed.

Een cadeautje van het leven, wat is dat precies?
Cadeautjes van het leven zijn geen materiële dingen, het zijn ervaringen. Anna-Eva gaf haar vrienden en familie als kadotip ‘een gedeelde ervaring: iets wat we samen konden doen’.  Van een ballonvaart of een dagje uit tot gezellig een kop thee drinken met elkaar.

Anna-Eva maakte het voor haar naasten nog wat gemakkelijker, door zelf strookjes te maken met ervaringen die zij zelf graag met hen wilde delen. Haar vrienden en familie grabbelden een strookje uit een vaasje en kregen zo een goede kadotip.

In dit geval maakte Anna-Eva haar vaasje met cadeautjes van het leven dus zelf, maar als je door haar verhaal geïnspireerd bent, kun je dit natuurlijk ook samen met jouw zieke vriendin maken. Help haar met het bedenken van de dingen die zij fijn vindt om te doen en schrijf ze op strookjes gekleurd papier. Stop de strookjes in een potje of vaasje en laat iedereen hier op de verjaardag in grabbelen. Zo geef je een heel mooi kado aan je vriendin waar ze nog lang aan kan terugdenken: een cadeautje van het leven.

Benieuwd naar de blog van Anna-Eva? Je leest hem hier.

Foto: Bram.